Bush House / Archterra Architects


first_imgCopyHouses•Margaret River, Australia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/780377/bush-house-archterra-architects Clipboard Projects Photographs 2012 Area:  168 m² Area:  168 m² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeArchterra ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMargaret RiverAustraliaPublished on January 18, 2016Cite: “Bush House / Archterra Architects” 17 Jan 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ AbstractFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MShower ColumnsAXORShowers – AXOR LampShower by NendoWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMTable LampsAxolightTable Lights – SkirtDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Glass Pivot Door – Rabel 8700 Slim Super ThermalUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexExterior DeckingHouse of BambooDecking – BambooAnti-Corrosive CoatingsTIGERPowder Coating – Drylac® Bianco 605More products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?灌木住宅 / Archterra 建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/780377/bush-house-archterra-architects Clipboard “COPY” Save this picture!© Douglas Mark Black+ 28 Share Architects: Archterra Architects Area Area of this architecture project Bush House / Archterra ArchitectsSave this projectSaveBush House / Archterra Architects 2012 Bush House / Archterra Architects Houses Year:  “COPY” ArchDaily Photographs:  Douglas Mark BlackBuilder:Owner-builderEngineering:Margaret River Structural EngineeringArchitect In Charge:Paul O’ReillyCity:Margaret RiverCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Douglas Mark BlackText description provided by the architects. Located in an existing clearing within a section of remnant marri / jarrah bushland, this owner-built bush pavilion seeks to distil into built form, the feelings of camping under a simple sheltering tarpaulin.Save this picture!© Douglas Mark BlackDiagrammatically, the houses’ simple rectangular plan is separated east-west into sleeping and living zones and delineated by a change in floor level and a thick rammed earth wall that continues through the house into the outdoors. The rammed earth wall also defines the entry approach from the detached vehicle parking area.Save this picture!Croquis Floor PlanAll rooms face to the north to take advantage of the warming winter sun, except the main bedroom which turns to face the southwest views and enjoys spectacular sunsets filtered through the vertical trunks of the surrounding tree canopy.Save this picture!© Douglas Mark BlackThe single bathroom enjoys the same orientation as the main bedroom and opens onto the bush via a glass door to give the experience of showering outside.Save this picture!© Douglas Mark BlackTwo decked areas provide alternative ways to experience the outdoors – one open overhead for winter sun and star gazing to the north and a covered deck to the east for rain and sun protection.Save this picture!© Douglas Mark BlackThe roof plane rises up to the north to provide a view of the sky and treetops through cedar framed clerestory windows that provide a warm and tactile contrast to the clear anodised sliding door frames.Save this picture!Croquis SectionTaking cues from the Californian cases study houses of the 40s, 50s and 60s, a 3.6m structural grid locates prefabricated steel frames that enabled the main support structure to be erected in a day and for infill timber framing to be subsequently carried out by the owner-builder within these frames under the sun and rain protection of a single plane roof.Save this picture!© Douglas Mark BlackThe galvanised steel framing is expressed both internally and externally, creating a repetitive rhythm along the north and south elevations. The mottled patina of the galvanising continues to change as it ages.Save this picture!© Douglas Mark BlackEnvironmental sustainability is intrinsic to the design: passive measures such as northern orientation, efficient cross flow ventilation paths for summer cooling and calculated eaves overhangs for warming winter sun penetration are teamed with active measures such as power self sufficiency from a 3kW ground mounted solar array, a roof mounted solar hot water heater and a worm-farm blackwater treatment system that irrigates the garden with nutrient rich water.Save this picture!© Douglas Mark BlackAll decking is recycled jarrah, milled from large dismantled warehouse roof beams. Ceiling linings are Australian Hoop pine from plantation forests and are finished simply with linseed oil. The plywood ceiling continues outside to the decks and eaves to accentuate the indoor-outdoor feeling.Save this picture!© Douglas Mark BlackThe house employs a concrete floor slab for thermal mass, which has been simply machine trowelled smooth to provide a hardwearing and cost effective solution.External materials were selected to be largely self finishing to minimise maintenance: zincalume steel, rammed earth and glass.Project gallerySee allShow lessTaiYuan South Railway Station / CSADISelected ProjectsVideo: The “Polis Station,” Studio Gang’s Ideal for a Post-Ferguson AmericaArticles Share Australia Year: last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *