House Feurstein / Innauer‐Matt Architekten


first_imgHouse Feurstein / Innauer‐Matt ArchitektenSave this projectSaveHouse Feurstein / Innauer‐Matt Architekten Houses House Feurstein / Innauer‐Matt Architekten 2011 CopyHouses•Schwarzenberg, Austria Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/569488/house-feurstein-innauer-nil-matt-architekten Clipboard Photographs CopyAbout this officeInnauer-Matt ArchitektenOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSchwarzenbergHousesAustriaPublished on November 24, 2014Cite: “House Feurstein / Innauer‐Matt Architekten” 24 Nov 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Innauer-Matt Architekten Area Area of this architecture project ArchDaily Projects Year:  Austria ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/569488/house-feurstein-innauer-nil-matt-architekten Clipboard Area:  140 m² Area:  140 m² Year Completion year of this architecture project 2011 photographs:  Adolf BereuterPhotographs:  Adolf BereuterSave this picture!© Adolf BereuterRecommended ProductsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsSolarluxSliding Window – CeroWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodEGGERLaminatesText description provided by the architects. The building is situated in a small, placid hamlet in the municipality of Schwarzenberg in the midst of the gorgeous scenery of the Bregenz forest landscape.Save this picture!© Adolf BereuterThe goal was to place a house into the sensitive ensemble that is inconspicuous at first glance and to preserve the existing green area. The addition replaces an older building, the service areas of the previous house, which after having given up farming half a century ago were used partially as a flat and were now not sufficient any more.Save this picture!© Adolf BereuterThe challenges were to create a volume that needed to fit inside of the outlines of the preceding building and the location, which ruled out an orientation towards the South. Nevertheless value was placed on achieving a spatially interesting concept of the interior. The kitchen with the adjacent living room constitutes the core of the house. These two rooms not only distinguish themselves by their completely different room layouts but also by their different ceiling heights. The change of heights at the steps as well as the open kitchen shelf are connecting and separating elements at the same time.Save this picture!Floor PlanThe façade is a refined but traditional and in this area often common spruce cladding. Also the materials of the interior are simple but carried through consequently. There is a play of industrial plywood, concrete and concrete stone as well asknotty spruce wood.Save this picture!© Adolf BereuterProject gallerySee allShow lessInfographic: The Five Structural Technologies that Shaped the History of BridgesMiscHouse at the Pond / HPSASelected Projects Share Save this picture!© Adolf Bereuter+ 13 Share “COPY” “COPY”last_img read more